www.mini-klub.com

Domov arrow Galerija arrow Galerija srečanjarrow Galerije srečanj 2009
Prednovoletno srečanje AKNMD 11.12.2009
Od prejšnjega prednovoletnega srečanja je minilo natanko 364 dni, in člani AKNMD smo se ponovno zbrali. Staroselci društva v vedno večji družbi novih MINI navdušencev. 
Leto, ki je za nami je obrodilo toliko realizacij planov in še več idej, s katerimi se bomo pohvalili v prihodnje, da je bilo potrebno nazdraviti z vsemi, ki so k temu vsaj malo pripomogli, saj veste, brez članov ne bi bilo kluba.
 
Ob osmi uri smo se lačni, predvsem debate in druženja dobili v gostilni Guliver v Ljubljani, kjer smo potešili tudi naše želodčke, večer pa smo si popestrili z gledanjem slik, ki so nastale na letošnjih srečanjih in pa lastnim filmčkom cestnih pripetljajev z našimi MINIji.
 
Po še malo žive akcije smo se odpravili na že tradicionalni bowling v Areno v BTC, kjer so keglji padali hitro in počasi, medtem ko smo poplesavali v dobri glasbi in praznili žirafe.
 
Tisti najboljši, ki so kalorije že pokurili, so se nato odpravili na ''past midnight snack'', številni utrujeni pa v postelje, sanjat o vsem, kaj lepega se še bo zgodilo...

Letošnje leto je bilo za klub zelo uspešno; novi člani tako in drugače, nove proge za izlete, Raceland kar dvakrat in še in še, zato si za leto 2010 lahko le želimo, da bi nam to uspelo preseči. Ob tej priložnosti  vam želimo predvsem veliko zdravja in varnosti na cestah, ter da se bomo še vedno veliko in še več, v vedno večjem številu odkrivali MINI maxi svet.

MINI pozdrav,

Tea

Jesenski trening varne vožnje AKNMD 7.11.2009
v pripravi
Grand Tour De Styria 3.10.2009
v pripravi
MINI 50: Gospodarsko razstavišče 19.09.2009

Slovensko praznovanje 50 letnice znamke MINI na Sejmu starodobnikov, Gospodarsko razstavišče, 19.9.2009

 

Tokrat v znamenju praznovanja, kajti tudi naš najdražji je dočakal svoj Abraham, smo na ta dogodek nazdravili v gostilni Guliver na Vilharjevi v Ljubljani, od koder smo se napotili naprej na Gospodarsko rastavišče, kjer se je praznovanje pravzaprav začelo.

Pred MINI Malgaj postojanko smo naše jeklene konjičke postavili v vrsto, kjer so pozirali nadobudnim občudovalcem, mi pa smo se v dvorani Jurček spomnili na korake, ki jih je Mini naredil vse do danes. Posebni gost, nemški MINI tehnik, nam je predstavil jubilejni izvedbi Minija - Mayfair in Camden, na voljo pa nam je bil za vsa raznorazna vprašanja o Minijih.

V lepem vremenu smo se na parkirišču prepuščali dobri družbi, hrani in pijači, tisti najbolj nadobudni, pa so si ogledali še preostalo razstavo vozil vse od tridesetih let prejšnjega stoletja naprej, ki je polnila dvorane Gospodarskega razstavišča. Seveda pa je bilo poskrbljeno tudi za dvig sladkorja v krvi in sicer so nam v slaščičarni Zvezda pripravili čisto svoje Mini tortice.

MINI, vse najboljše!

Tea

Summer Summit AKNMD 25.06.2009
v pripravi
No pictures in gallery
Izlet na MINI United 2009, Silverstone UK, 18.05.2009
Spomladansko srečanje avto kluba New MINI Drivers 9.05.2009

Pa je za nami.. letošnje prvo srečanje, da ljubitelji MINI jeklenih konjičkov ogrejemo pnevmatike, ob tem pa spoznamo še ostale nove ali stare člane avto kluba New MINI drivers.

Srečanje se je začelo ob 09:00, ko smo se dobili pred novim
MINI salonom Malgaj na Tržaški cesti 108 v Ljubljani .

Ob prigrizku in pijači, ki nam jo je prikrbel Malgaj, smo rekli besedo ali dve o samem srečanju in poti, ki nas je čakala ta lep dan.
Blagajnik Jernej (Wolf) je priskrbel za vsak avtomobil plonkec z ruto, če se slučajno izgubimo, podal nasvete, kako se na cesti obnašati in pa nam zaželel srečno pot, ki smo jo že nestrpno čakali.

Nekaj minut pred deseto smo v koloni štartali po avtocesti do Logatca, za le-tem pa se je prava akcija začela.

Pot nas je vodila v smeri Idrije do Godoviča, kjer smo zavili levo, kjer nas je čakala prelepa cesta skozi Črni Vrh do prelaza Col. V Colu smo zavili levo in se v Podkraju v gostilni Stara Pošta ustavili na pijači za pol ure, da smo ohladili svoj adrenalin.. pa tudi konje v
MINI-jih.

Po osvežitvi v gostišču smo se vrnili nazaj v Kalce, kjer smo zavili desno na staro cesto proti Postojni. Tu se nam priključi še fotograf Wolf, ki je pridno fotkal naše lepotce.

Pot skozi Planino, Postojno, Divačo in Kozino je bila neskončno zabavna. Barvasti konvoj
MINI-jev je bila prava paša za oči tistim, ki so nas ob cesti opazovali in nas pozdravljali. Kot bi mignil smo preko Črnega Kala že opazili morje, se mimo Kopra in Portoroža pripeljali na makadamsko parkirišče pri marini, kjer smo za klubsko zastavo naredili tudi nekaj lepih klubskih fotografij.

Že kar pošteno lačni smo ob morju pot nadaljevali peš do restavracije Rustika, kjer nas je čakala rezervirana miza. Klepet ni dolgo trajal in že smo na mizo dobili dobrote. Na voljo smo imeli tri različne menije in prav vsi so bili odlični! Kosilo je sponzoriral naš pokrovitelj dneva
MINI Malgaj .

S polnimi trebuhi smo se prestavili do sosednje Alaye, kjer smo imeli rezervirane tri mize pod palmami. Postregli so nas z odličnimi koktejli in pogostili z brezplačnim sadjem in slanimi prigrizki.

Debate so padale in prav tako ure in kmalu je napočil čas, da se poslovimo in zaključimo fenomenalni dan.

Ob tej priliki se zahvaljujemo generalnemu sponzorju
MINI Malgaj -u, ki je res pokazal dobro gesto!

Zahvale tudi Alayi in seveda organizatorjema Anžetu (BigBoss) in Jerneju (Wolf).

Še malo statistike:
- 17
MINI-jev
- 30 udeležencev
- 300 kilometrov


Lep pozdrav do naslednjič!


Blaž (frik)

kratek film klik

Izlet na dirkališče Raceland 10.04.2009

AK New MINI Drivers je organiziral spomladanski izlet na dirkališče Raceland, kjer smo po dolgi in z snegom obilni zimi lahko preizkusili meje avtomobila na »sveže« nameščenih letnih pnevmatikah.

Večina se nas je zbrala ob osmi uri zjutraj pred Kolosejem v Ljubljani in nato skupaj odrinila proti Dolenjski. V Krškem smo še napolnili rezervoarje z gorivom in kupili kakšen sendvič, nato pa se je počasi začelo zares.

Ob prihodu na dirkališče nam je g. Domen dal še kratka navodila in najbolj neučakani so se lahko že zapodili po pisti.

Med izmenjavanjem segrevanja in potenja na pisti ter hlajenja in počivanja v senčki ob lokalu,  je ob sončnem in toplem vremenu dan hitro mineval. Dvanajstim MINIjem je družbo delalo še prav toliko ostalih vozil. Najbolj zagrizeni dirkači so si svoje čase lahko tudi elektronsko izmerili.

Za popestritev dneva se je bilo v odmoru mogoče zapeljati tudi z gokarti.

Prelep sončen dan je kar prehitro minil in sklenili smo, da se jeseni ponovno vrnemo.

 

Lp,

Jernej (Wolf)

Predstavitev novega MINI Cabria by MINI Malgaj, Playa BTC, 8.4.2009

V sredinih popoldanskih uricah smo se sproščali na City After Work zabavi, kjer nam je avtohiša Malgaj predstavila novega člana vedno širše skupine Mini vozil, MINI Cabria.  Prireditelj in odgovorni za dobro glasbo je HOUSE FM, z koktajli za dobrodošlico nas je pogostil klub Playa, za prigrizek pa je poskrbel Luka Gourmet.

''Novi Mini Cabrio. Vselej odprt'', je slogan novega lepotca. In tako je bila predstavitev odprta za vse navdušence, med katerimi nismo manjkali niti mi, lahko pa smo prepoznali tudi nekaj znanih medijskih obrazov, kot so Miran Stanovnik, Gašper Grošelj, Aljoša Rebolj in številni drugi.

Za vse tiste, ki si avta niso uspeli ogledati v živo, pa za pokušino tale povezava: http://www.mini.si/com/en/introducing_mini_cabrio/content.jsp, ali pa si kaj več o Cabriu preberite v sekciji Novice na naši spletni stani.

 

Lp,

Tea

 

Poročila s slikami dogodka si lahko ogledate tudi tule:

http://www.mediaspeed.net/skupina.asp?id=1&skupina=3174

http://www.hiter.si/?p=3147