www.mini-klub.com

Domov arrow Galerija arrow Galerija srečanjarrow Galerije srečanj 2008
Prednovoletno srečanje AKNMD 12.12.2008

Zbrali smo se ob 19.30 uri na parkirišču pred restavracijo Puttanesca v Ljubljani. Postavili smo našo klubsko zastavo ter še zadnjič v letu 2008 skupinsko poslikali naše MINIje. Mraz ter prazni želodci so nas priganjali na toplo v restavracijo. Navdušil nas je ambient v italijanskem stilu, ki se je dobro prepletal z živo cigansko glasbo.  Pričakala nas je lepo dekorirana miza ter aperitiv- šampanjec. Predsednik je otvoril večer s kratkim pozdravom, nakar smo nazdravili za klub AKNMD nadvse uspešnem letu 2008. Po odlični večerji in vrhunski postrežbi smo bili deležni božičnega klubskega darila. Na vrhuncu večerje nas je predsednik presenetil z izjavo, da večerjo prispeva naš novi krovni sponzor, avtohiša Malgaj, ki je po novem uradni serviser in prodajalec vozil MINI. Z nasmejanimi obrazi smo se nato odpeljali v Bowling klub K300, kjer nas je pričakala rezervirana steza, na kateri smo izživeli vso svojo energijo in pokurili zaužite kalorije. V prijetni družbi, žirafah in tortiljah ter odlični glasbi smo se zabavali pozno v noč.  

Večer je bil uspešen, ponovno v okviru naših meril, ki so kvaliteta in sprostitev v MINI stilu. Leto 2008 je šele začetek, ki je uspel zelo dobro in delamo na tem, da bo prihajajoče leto 2009 še uspešnejše. Seveda pa tega nebi bilo brez podpore vas, članic in članov, saj smo uspešni lahko samo s skupnimi močmi. Za leto 2009 vam želimo čim več lepih trenutkov pod okriljem našega kluba. Želimo, da bi se v čim večjem številu udeleževali prireditev, akcij in srečanj ter pozivamo vse k večjem udejstvovanju pri idejah in organizaciji le- teh.

Naj se še enkrat zahvalimo novemu krovnemu pokrovitelju MINI Malgaj, ki je prevzel stroške naše večerje.

 

Vodstvo AKNMD

MINI Malgaj, otvoritev MINI salona 27.11.2008

Nepogrešljivi vedno in povsod, smo se tudi tokrat MINIjašinje in MINIjaši zbrali na parkirišču ob Atlantisu, nato pa smo se po Ljubljanskih ulicah odpeljali na samo prizorišče in tudi v središče vsega dogajanja. Prvič smo razobesili tudi novo klubsko zastavo, ki je plapolala v družbi reklamnih MINI zastav.

Otvoritev prvega slovenskega samostojnega MINI prodajnega salona v verigi AH Malgaj, ki je pooblaščeni prodajalec in serviser BMW in MINI vozil v Sloveniji, na Tržaški cesti, je potekala atraktivno z uvodnim govorom Tadeja Saxa, direktorja programa MINI in BMW pri Avtohiši Malgaj. Sledila je modna revija mini izdelkov, razodeli pa so nam tudi čare čisto posebnega in edinstvenega Clubmana, Life Ball MINI 2008 by Agent Provocateur, ki je za to priložnost prvič obiskal Slovenijo. Prav tako prvič v Sloveniji pa so si najbolj navdušeni, le teh ni bilo malo, lahko ogledali tudi nov model MINI John Cooper Works, prvič predstavljen na slovenskem tržišču. Za dobro glasbo in vzdušje sta skrbela DJ-a Peers in Schatzi, hostese, vedno polni pladnji odličnih koteljev in obiskovalci sami, med katerimi je bilo tudi veliko znanih Slovencev, športnikov, estradnikov, gospodarstvenikov, oglaševalcev...

Pozdrav,

Tea & Jernej

Misija: Jesensko srečanje avto kluba New MINI Drivers- Štajerska

Misija: Jesensko srečanje avto kluba New MINI Drivers

Kraj: parkirišče pred Kolosejem, 11.10.2008

Čas: 8.30

Parkirišče pred Kolosejem Ljubljana na to megleno sobotno jutro ni služilo le svojemu namenu, ampak tudi prvemu postanku MINI-jašinj in MINI-jašev iz gorenjskega, ljubljanskega in primorskega konca. Obiskalo nas je tudi nekaj lastnikov starega MINI-ja, ki so že navsezgodaj poskrbeli za dodatno popestritev. Ogreli so nas s predelavo starega MINI-ja z motorjem od cestnega motorja Hayabusa s 180 konji, sekvenčnim menjalnikom in zadnjim pogonom, ki ga je bilo užitek občudovati ob demonstraciji dirkaških voznih lastnosti.

Ob 9.uri smo se v konvoju 11-ih MINI-jev in spremljevalnega novinarskega vozila mesečnika MOBIL odpravili proti Šentrupertu, skupnemu zbirališču s štajerskimi MINI-jašinjami in MINI-jaši. Kmalu izven Ljubljane je prečudovito jesensko sonce pregnalo meglo in nas spravilo v še boljšo voljo. Profesionalni fotograf je ob slikanju MINI-jev v vozeči koloni ogreval svoja ogromna fotoaparata in pričel z zbiranjem vrhunskih slik.

V Šentrupertu nas je pričakala pisana kolona parkiranih MINI-jev, kateri sta dala piko na i še dva Red Bull-ova MINI-ja, obkrožena s štirimi simpatičnimi hostesami. Po kratkem postanku z občudovanjem številne MINI udeležbe in energijskem okrepčilu smo se v dveh skupinah (turistika in sport) odpravili na pot po prečudoviti štajerski pokrajini.

Vodili so nas štajerski MINI-jaši, ki so jim bile zavite ceste dodobra poznane, preko Latkove vasi, Zasavja, do Šentjurja, kjer smo zopet združili obe skupini za skupno slikanje. S fotografoma smo se dogovorili, da se odpeljeta naprej in se postavita na primerno točko za slikanje celotne vozeče kolone. Pri tem sta nastala tudi dva krajša filma, katerih povezave najdete spodaj. Ko smo premagali Kozjanske ovinke, pisane na kožo MINI-ju, smo se ustavili - Coffee time! Stekla je debata o prvih vtisih, vzeli smo si čas tudi za lepljenje klubskih nalepk, a so nas prazni želodci opomnili na kosilo, ki nas je čakalo v Podčetrtku v gostišču Lipa Term Olimia. http://www.terme-olimia.com/si/

Ob prihodu v termalni kompleks so nas že pričakali redarji, ki so nas usmerjali do za nas odprtega dvorišča gostišča Lipa. Mimoidočim ter gostom term smo postavili na ogled floto 27-ih MINI-jev, parkiranih v predpisani postavitvi. Po skupinskem slikanju smo odšli v lepo aranžirano sobo gostišča, kjer je uradne članice in člane čakalo brezplačno kulinarično razvajanje. Meni je bil sestavljen iz:

- obsežne predjedi ( gurmanski namaz, solata iz morskih sadežev, kmečka krompirjeva juha, njoki z jurčki)

- glavne jedi ( poprov steak, gratiniran piščančji medaljon, krompirjev čips, zelenjava)

- sladice ( rumove slive s sladoledom).

Po obilnem kosilu nas je na Zlatem Griču ( naslednji postanek ) pričakala sprostitev ob brezplačni pogostitvi z belim in rdečim vinom. Nekateri so se nato odpravili proti domu, ostale pa je pot vodila do celjskega Planeta Tuš, kjer sta nas čakali 2 bowling stezi za popoln zaključek prečudovitega dne v MINI družbi. Po dvourni zabavi ob podiranju kegljev smo se še zadnji z nasmejanimi in od zadovoljstva žarečimi obrazi odpravili novim zmagam naproti.

 

Posebna zahvala gre novinarjem avtomobilskega mesečnika MOBIL, ki so nas celotno srečanje spremljali, slikali in nam bodo omogočili vseslovensko predstavitev v prihodnjem izvodu. Ne smemo pozabiti še gostišča Lipa Term Olimia, ki nam je omogočilo vrhunsko pogostitev, hostes Red Bull-a, ki so s prijaznimi obrazi delile brezplačne energijske napitke in gostišča Zlati Grič.

 

Seveda pa ne smemo pozabiti na organizatorje srečanja ( člana Henrikson in BigBoSS ), saj brez njunega truda vsega tega ne bi bili deležni.

 

Film1

Film2

 

Gostišče Lipa

Mobil

Red Bull

 

MINI pozdrav,

Barbara- BlackLady

Piknik ob uradni ustanovitvi AK NMD 05.07.2008

Po številnih zamislih katerim je sledila realizacija in s tem trdno delo in trud vodstva nam je uspelo na noge postaviti naš novi MINI klub. In kot se za velike dogodke spodobi smo morali tudi tega obeležiti s proslavo. Tokrat smo v malo bolj umirjenem stilu priredili piknik za naše podpornike in člane kluba. Zbrali smo se pred Kolosejem in se skupaj odpeljali proti Krtini. Malce ven iz vasi nas je v majhnem gozdičku pričakala brunarica. Tu smo se v lepem sončnem dnevu prepustili mamiti vonjavam iz žara medtem ko so se naši predragi rdeči, rumeni, črni, beli in vsekakršni MINIji skrivali v senci pod drevesi in uživali zaslužen počitek ter se pripravljali na naslednji podvig (le kam nas pot zanese prihodnjič?)...

Tea & Jernej

MINI srečanje v organizaciji Avto Aktiva- Štanjel 2008

Bilo je nekega lepega sončnega jutra, natančneje v soboto, 21. junija 2008. Princi in princeske MINIjev so se iz vseh koncev Slovenije prebudili in pripeljali prigodam nasproti.
V kraljestvu Avto Aktiva so tokrat organizirali predpočitniško srečanje, ki nas je vse iz že znanega zbirališča, pred salonom v Trzinu, popeljalo najprej v Logatec, kjer so se pogumni preizkusili v dirkanju in svoje jeklene konjičke med ovirami v čim krajšem času prepeljali do cilja.
Utrujene in lačne nas je siva pot peljala naprej po vseh ovinkih, vzponih in spustih preko Kalc, Planine, Studena, Šmihela in Senožeč do Štanjela.
In končno Štanjel, kjer se je zbrala celotna zasedba MINIjev, ki je tokrat štela kar 24 avtomobilov. Kot pa se za Kras spodobi, so nas postregli s pršutom.
V lepem dnevu pa se je za mnoge cesta vila naprej še do Obale, kjer so v sončnem zahodu in kapljici rujnega predebatirali o vseh novostih iz zasebnega in Mini Življenja…
In tako so princi in princeske dočakali in preživeli tudi ta razburljiv dan.

Tea & Jernej

Spomladansko srečanje NMD 12.04.2008

Ker se je letošnja zima zgodaj končala smo se odločili organizirat prvi letošnji izlet kluba NMD že v soboto, 12.04.2008.
Zbrali smo se ob 10 uri pred Kolosejem v Ljubljani od koder nas je pot vodila po stari cesti do Portoroža. Zaradi slabe vremenske napovedi so mnogi odpovedali udeležbo, kar se je izkazalo kot velika napaka saj nam je sonce sledilo tako da smo imeli ves dan suho in pretežno sončno vreme medtem ko je po preostali Sloveniji ves dan deževalo. V Portorožu smo si sprva privoščili kosilo, zatem smo si nadeli čelade in imeli zabavno dirko z gokarti. Ker je čas kot ponavadi prehitro bežal so se zatem nekateri odpravili proti domu, preostali pa smo še malce kofetkali na morskem zraku in se maksimalno naužili spomladanskih sončnih žarkov.

MINI pozdrav,
Anže

Izlet na dirkališče Raceland- Krško, 20.03.2008

Za adrenalinske uživače med MINIjaši se vsako leto trudimo organizirat ugoden izlet na dirkališče. Ker so dirkališče Mobikrog žal zaprli smo tokrat izbrali novo dirkališče Raceland na katerem preizkuša vozila tudi avtomobilistična revija Avtomagazin. Tako smo imeli podane čase hitrih krogov kar nekaj vozil in smo si zastavili dnevni cilj peljati hitreje kot primerljiv kandidat testov Avtomagazina. Za merjenje časa smo imeli na razpolago napravo drift box, ki je merila čase preko gps-a na stotinko sekunde natančno. Bilo je res zabavno z vsakim krogom izboljševati svoj čas ter iskati še tisto zadnjo desetinko. Na koncu dneva so tako padli odlični časi: Fisher je peljal s svojim Cooper S-om čas 56.6sek, BigBoSS pa s svojim Cooperjem 58.1sek. Za primerjavo: avtomagazinov čas Cooperja S R56 je 59,5sek.

Preživet dan na dirkališču je bil ponovno pravi užitek tako da upam, da bo kmalu spet kakšna ugodna možnost za dnevni najem dirkališča.

 

MINI pozdrav,

Anže