www.mini-klub.com

Domov arrow Galerija arrow Galerija srečanjarrow Galerije srečanj 2007
Prednovoletno srečanje NMD 14.12.2007- BOWLING

Že tretjič zapored smo imeli čast organizirat prednovoletno srečanje kluba NMD. Tokrat smo se z organizacijo posebno potrudili in tako smo preko vez zakupili 2 stezi v bowling klubu K300, kar je ob 110% zasedenosti bowlinga v prednovoletnem času popolna umetnost. Na žalost smo bili kljub ogromnemu trudu organizatorji ta večer zelo razočarani saj nas je doletelo 60% odpovedi udeležbe, kar se je na koncu poznalo v denarnicah organizatorjev saj smo steze morali plačati ne glede na število udeleženih. Ker ponavadi prevlada kvaliteta nad kvantiteto je bil večer preživet v MINI družbi tudi tokrat več kot odličen. Po bowlingu nas je zaneslo še v center Ljubljane, kjer smo se zabavali do poznih jutranjih ur.

 

MINI pozdrav,

Anže

Jesensko srečanje NMD 10.11.2007- KRAS

Letošnjo jesen smo imeli lepo vreme, ki je bil tudi povod za organizacijo še zadnjega izleta NMDK v letu 2007. Sobota 10.11.2007 se je izkazala za odlično izbiro, saj je bila zadnja sončna ter topla sobota v tem letu. Zbirati smo se začeli ob 10. uri na parkirišču pred Kolosejem v Ljubljani. Brez zamud tudi tokrat ni šlo, saj so nekateri tik pred zdajci loščili svoje lepotce. Obisk je bil zopet odličen tako po številu MINI-jev kot tudi po zabavno razpoloženih minijašicah in minijaših. Za traso smo (ponovno) izbrali za MINI-je odlične zavite Kraške ceste. Pot nas je vodila iz Ljubljane preko Brezovice, čez Zaplano in Žiri proti Idriji, kjer smo imeli prvi postanek za opoldansko kavico. Nato smo nadaljevali pot preko Godoviča, Črnega Vrha, Cola do Ajdovščine, kjer smo se ustavili v gostilni Sivi Čaven. Ko so bili želodci zopet polni smo določili traso za krog po Krasu, saj je bilo vreme odlično in se kar nismo mogli nasititi ovinkov z našimi cestnimi gokarti. Ubrali smo pot preko Branika, Komna vse do Sela na Krasu, kjer smo opazovali prelep sončni zahod, nato pa se mimo Kostanjevice vrnili v Komen, kjer smo spili še zadnjo kavico pred odhodom do Ljubljane. Seveda tudi nazaj ni šlo po ravnem, saj smo ubrali pot preko Podkraja, ki je s svojimi serpentinami dodal še piko na i celotnemu dnevu. V Ljubljani smo se nekateri zbrali še v BTC-ju na večerni pijači, od koder smo se razgubili vsak v svojo smer.
Zaključni izlet leta 2007 je tako več kot uspel. Ponovno smo se pozabavali v MINI stilu in s pomočjo dobrega vremena ujeli še zadnje tople sončne žarke tega leta ter se naužili lepot jesenskega Krasa

MINI pozdrav,
Anže in Jernej

Jesenski izlet po Dolomitih 13.10.2007

Ker smo slovenske ceste večinoma že dodobra spoznali, smo se odločili za turo k sosedom po prelepih Dolomitih. Zbrali smo se v Bovcu od koder nas je pot preko Predela, Tolmezza vodila vedno globje v osrčje Dolomitov vse do Cortine D`Ampezzo. Tu smo imeli krajši postanek ter smo nato skupaj prevozili še dva prelaza nato pa so se nekateri vrnili domov prek Vittoria Veneta in Padske nižine ostali pa smo nadaljevali na Passo Sella in Passo Gardena nakar smo se odločili še za Passo Pordoi katerega smo prevozili celo dvakrat zaradi nepozabnega občutka, ki ga pravi MINIjaš doživi na takšnih cestah. Žal so tisti, ki so se vrnili zamudli najboljše, saj so se šele tu začele prave ceste. Alpske ceste niso bile odlične samo po vrhunskih ovinkih in serpentinah temveč tudi po kvaliteti asfalta, brez lukenj ali podobnih cestnih ovir ter zelo malo prometne, kar je bilo zagotovilo za maksimalno uživanje. Nato se je počasi že mračilo in smo krenili nazaj proti Cortini, kjer smo si privoščili večerjo. Po večerji nas je čakalo na poti proti domu še precej ovinkov saj je bila pot samo ena. Vožnja pod jasnim nebom polnih zvezd po praznih alpskih cestah je bila še dodatno doživetje. Domov smo se vrnili pozno v noči popolnoma zmatrani in izčrpani a izlet je bil kljub naporu nepozaben. Definitivno bi vsak minijaš vsaj enkrat moral prepeljati kakšnega izmed teh prečudovitih prelazev. Sprva smo imeli planiran izlet do prelaza Stelvio in Davos a se je izkazalo, da sta za tako dolg izlet potrebna vsaj 2 dneva. Za prihodnje leto se že dogovarjamo o podobnem, dvodnevnem izletu z namenom obiska teh dveh znanih prelazov.

MINI pozdrav,
Anže

 

Poletno srečanje NMD 18.08.2007- BOHINJ/BLED

V soboto, 18.08.2007, je potekalo poletno srečanje kluba NMD. Za srečanje smo tokrat izbrali vožnjo po večini še nepoznani stari cesti preko Soriške planine do Bohinjskega jezera.
Zbrali smo se ob 10. uri na parkirišču pred Kolosejem v Ljubljani. Presenetila nas je številna udeležba, ki je že vnaprej obetala nepozaben izlet v MINI družbi. Na vrhuncu srečanja je bilo 18 MINIjev, kar je rekord dosedanjih srečanj NMD kluba. Od Koloseja nas je pot vodila po stari cesti preko Medvod, Škofje Loke, Železnikov do Petrovega Brda, kjer smo imeli prvi postanek z dopoldansko kavico. Od tam smo nadaljevali pot preko Soriške planine do Bohinja. Na vrhu smo se še za trenutek ustavili in uživali ob pogledu na veliko število MINIjev v prelepi gorenjski pokrajini. Prihod v Bohinjsko Bistrico je pritegnil izredno veliko pozornost. Opazili so nas tudi redarji, ki so nam vsem med kosilom prilepili kazni za nepravilno parkiranje. Ker pa sta med nami prevladovala zabava in veselje, si s tem nismo pustili pokvariti dneva. Po kosilu smo se odpeljali na panoramsko vožnjo ob jezeru ter nato proti Bledu, kjer smo se posladkali s tradicionalnimi kremnimi rezinami. Hoteli smo še na poletno sankaško progo, a smo sankanje pustili za kdaj drugič.
Srečanje je tudi tokrat nadvse uspelo, saj smo bili vsi udeleženci polni dobre volje, ki je bila še dodatno zagotovilo za nepozaben dan preživet v MINI družbi.

MINI pozdrav,
Anže in Jernej

MINI srečanje v organizaciji Avto Aktiva- PORTOROŽ 2007

V soboto, 16. junija je AvtoAktiv organiziral MINI srečanje. Zbrali smo se okoli desete ure pred salonom v Trzinu. Tokrat nas je namesto Blanke pričakala simpatična in vedno nasmejana Petra. Posladkali smo se lahko s pecivom, še ne popolnoma zbujene je čakala kavica, žejne pa osvežilni napitki. Ogledali smo si lahko novo MINI kolekcijo oblačil, kupili ali pa naročili kakšen kos ter občudovali v salonu razstavljene nove modele MINI-jev.Počasi smo se odpravili na pot. Tokrat je bil naš cilj kartodrom v Luciji pri Portorožu. V daljših in krajših kolonah smo se po ljubljanski obvoznici ter kasneje avtocesti pripeljali do počivališča Ravberkomanda. Tu so se lahko odžejali tudi naši MINI-ji. Strnili smo kolono ter iz avtoceste zavili pri Postojni, saj MINI navsezadnje ni bil narejen za avtocestno križarjenje, temveč za ovinkaste podeželske ceste. Tu smo se kmalu še enkrat za kratek čas ustavili, da smo počakali zamudnike in pa tiste, ki so za cestninsko postajo zavili v napačno smer. Po stari cesti smo se nato zapeljali do našega Primorja, ter po panoramski vožnji preko Belega križa ter nato skozi Portorož parkirali poleg steze za karte v Luciji.
Že dodobra lačni smo v hipu zasedli mize v gostišču ter uživali v dobrotah z žara, ki so nam jih pripravili mojstri.
Po res okusnem kosilu pa nas je čakal še posladek – vožnje s karti. Najprej nam je prijazen gospod na kratko razložil teorijo, nato pa smo si v skupinah po osem nadeli čelade ter zasedli sedeže gokartov. Izžrebati smo morali številko, ter tako dobili »svoj« kart. Prvi krog smo spoznavali progo drugega pa malo pritisnili na plin ter se po elektronsko merjenih časih tako tudi razporedili v štartno vrsto. Nato je šlo zares: motorji so rohneli, gume cvilile, roke potile. Nekateri so bili že pravi »profiji«, nekateri pa smo v gokartih sedeli prvič. Občutki so res nekaj posebnega, saj zaradi zasnove vozila le-to z voznikom in progo postane eno.
Najboljši štirje iz vsake skupine so se uvrstili v dve polfinalni skupini, tisti najboljši pa so se nato pomerili še v finalu.
Seveda na koncu niso manjkale stopničke, medalje in nagrade.
Dan se je počasi prevesil v večer, nekateri so odšli domov, nekaj pa se nas je odpravilo še na pijačko in sladoled v Portorož. Tu mi je Petra (hvala!) za dobre pol urice prijazno zaupala ključe novega turbinsko gnanega Cooper S-a in z izjemno simpatično sopotnico sva v malo drugačni luči spoznavala okoliške ceste. O občutkih mogoče kdaj drugič, je pa po mojem mnenju razlika med starim in novim S-om precej večja, kot med starim in novim cooper-jem.
Na koncu pa še enkrat zahvala AvtoAktiv-u ter Petri za noro MINI dogodivščino!

 

MINI pozdrav,
Jernej

Spomladansko srečanje NMD 05.05.2007

Iz dneva v dan daljši sončni dnevi ter montirane sveže letne gume so bile zopet povod za adrenalinski izlet po kraških serpentinah. Zbor je bil na Dolgem Mostu v Ljubljani. Od tam smo odhiteli po stari cesti do Logatca ter nadaljevali pot preko Godoviča čez Črni Vrh, ki je bil s svojimi serpentinami pravi užitek za preizkus novih pnevmatik. Večji postanek smo imeli na samostanu Štanjel kjer so nas postregli z odlično kavico ter vrhunskim vinom. Ker o napovedanem dežju še ni bilo ne duha ne sluha smo se odločili za nadaljevanje poti proti Portorožu čez Italijo. Pri sosedih je lilo kot iz škafa. Ker so bile ceste ponekod popolnoma pokrite z vodo so bili nepozabni pogledi na pred ter za seboj vozeče MINIje, saj je izgledalo, kot da vozimo po jezeru. Tik za mejo je ponovno zasijalo sonce in smo imeli zopet suho vreme. Kosili smo v gostilni Santa Lucija v Luciji kjer smo napolnili prazne želodce. Morsko vzdušje nam je nato tako zelo prijalo, da nikakor nismo mogli domov in smo popoldan nadaljevali s posedanjem na sončni portoroški promenadi. Nekateri so se nato zaradi drugih opravkov odpravili v koloni domov medtem ko smo ostali lovili sončne žarke vse do sončnega zahoda.
Sobotni izlet, preživet v MINI družbi je bil ponovno odličen, na katerem se je našlo za vsakega nekaj.
V pričakovanju, da se kmalu spet vidimo,

MINI pozdrav,
Anže

Izlet na dirkališce Mobikrog 15.04.2007

Ker je želja vsakega MINIjaša z vsaj malo adrenalina v krvi izlet na dirkališče smo se tudi letos potrudili organizirat izlet na Mobikrog v Cerkljah, ki se je v prejšnjih letih izkazal z zelo primerno stezo za naše gokarte. Da smo tudi letos lahko uživali prelepe dirkaške trenutke se moramo zahvalit GAS Tuning klubu, ki nam je omogočil pridružitev njihovemu izletu, ki se je izkazal za vrhunec vseh dosedanjih izletov na Mobikrog saj so za organizacijo odlično poskrbeli. Organizirali so več kot dovolj prehrane za vse, naš Wolf se je pri tem izkazal za odlično pomoč saj je večino dneva preživel za roštiljem in pekel razne dobrote. Na stezi ni bilo motečih drifterjev, ki so nam drugače vsako leto vzbujali strah ter dvigovali kamenje, voznikov po dirkališču je bilo samo 10 kar je bilo zagotovilo za pretežno prosto stezo in neomejeno voženj. Vozniki smo bili večinoma konkurenčnih vozil tako da smo dan preživeli v slogu nepopisljivega dirkaškega uživanja.

MINI pozdrav,
Anže