www.mini-klub.com

Domov
MINI Paceman & Pa​ceman JCW PDF Natisni E-pošta
Prispeval: Jernej Volkar   
Wednesday, 27. February 2013

MINI predstavlja prvi Sports Activity Coupé v razredu manjših in kompaktnih premium vozil na svetu. MINI Paceman je sedmi model blagovne znamke in ponuja inovativno kombinacijo športnosti ter zabavno vožnjo.Osnovna oprema vključuje klimatsko napravo, športne sedeže za voznika in sovoznika, sredinsko vodilo in radio MINI CD; visokokakovostni elementi dodatne opreme in številne možnosti individualizacije v tipičnem stilu MINI; ponudba vključuje prilagodljive ksenonske žaromete, senzor za dež, sistem pomoči pri parkiranju, komfortni dostop, električni pomik steklene strehe in vlečno sklopko; velika izbira barvnih zaključkov zunanjosti, črt za pokrov motorja, različic oblazinjenja, površin notranjosti in izvedb Colour Line; navigacijski sistem MINI, Hi-Fi sistem ozvočenja Harman/Kardon in edinstvene funkcije info zabave v sklopu MINI Connected. Avto lahko opremimo z 6 paketi opreme ( Salt, City, Essential paket, Chili, Wired, Športni paket) ter ga lahko kupimo v 7 možnih kovinskih barvah ter v 1 nekovinski barvi, seveda pa so možne kombinacije dvobarvnih karoserij.

Cene se gibljejo za osnoven model MINI Paceman z 122 KM pri 24.800€, za športno nabritega MINI Paceman S z 184 KM pa pri 28.450€.

 

Različice motorjev:

MINI Cooper S Paceman: Delovna prostornina: 1.598 cm3, moč: 135 kW/184 KM

MINI Cooper Paceman: Delovna prostornina: 1.598 cm3, moč: 90 kW/122 KM

MINI Cooper SD Paceman: Delovna prostornina: 1.995 cm3, moč: 105 kW/143 KM

MINI Cooper D Paceman: Delovna prostornina: 1.598 cm3 moč: 82 kW/112 KM

 

 

MINI Paceman JCW

1,6-litrski turbomotor je enak kot pri JCW countrymanu, razvije 158 kilovatov moči, ki preko 6-stopenjskega ročnega (opcijsko samodejnega) menjalnika zaposluje vsa štiri kolesa. Od 0 do 100 km/h JCW Paceman pospeši v 6,9 sekunde in doseže najvišjo hitrost 225 kilometrov na uro.
MINI Paceman JCW pa ima še za 10 milimetrov znižano športno vzmetenje. Za oprijem skrbijo 18-palčne pnevmatike (opcijsko 19-palčne), pritisk na gumb sport pa volanski drog še otrdi in izboljša zvok iz izpušnih cevi za še športnejši občutek za volanom. Za ta isti občutek skrbijo tudi športni sedeži, športni volan in veliko JCW-jevih dodatkov. Pacemana JCW bodo predstavili na avtomobilskem salonu v Detroitu, na ceste pa bo zapeljal marca s ceno okoli 36 evrskih tisočakov.

 

Novico pripravil Miha V.

 

Zadnja sprememba ( Saturday, 01. June 2013 )
 
< Nazaj   Naprej >