www.mini-klub.com

Domov
MINI countryman PDF Natisni E-pošta
Prispeval: Jernej Volkar   
Monday, 25. January 2010

MINI širi svojo ponudbo. Zadnja pridobitev je countryman, avto z nekoliko večjo oddaljenostjo od tal in štirikolesnim pogonom - lahko bi rekli, da gre za mini SUV-ja.

Mini countryman meri v dolžino 4,1 metra, kar je dobrih petnajst centimetrov več od karavanskega clubmana. Gre torej za največjega MINIja do sedaj. V notranjosti je v osnovi prostora za štiri potnike - v drugi vrsti se namreč nahajata dva posamezna sedeža. Kupec pa si namesto tega lahko omisli tudi trosedežno klop. Prirastek centimetrov se pozna tudi v prtljažnem prostoru. Osnovna prostornina znaša 350 litrov, kar je skoraj sto litrov več od karavanskega clubmana, ob potdrti zadnji klopi pa vse do 1.170 litrov. Naj poudarimo še to, da je countryman prvi mini s petimi vrati.

Že videz avtomobila izdaja, da gre za nekoliko bolj terensko izvedbo, zato ne čudi, da je pri verzijah cooper S in cooper D za doplačilo na voljo tudi stalni štirikolesni pogon. Posebni elektrohidravlični diferencial skrbi, da se navor v primernem razmerju porazdeli med sprednjo in zadnjo osjo. To v praksi lahko pomeni, da se v ekstremnih pogojih celotni navor in moč preusmeri na zadnjo os. Motorne različico bodo one (98 KM), one D (90 KM), cooper (120 KM) , cooper D (112 KM) in cooper S (184 KM). Za prenos moči pa bodo skrbeli ročni in avtomatski 6-stopenjski menjalniki.

Mini obljublja bogato serijsko opremo in predvsem še obsežnejši program doplačil, od tistih modnih, tehnično usmerjenih, do povsem individualnih in tistih iz športnega programa John Cooper Works.

Countrymana ne bodo izdelovali v Angliji, temveč v Avstriji, pri izdelovalcu Magna Steyr. Znane pa so tudi že okvirne cene, te se bodo gibale med 22 in 29 evrskimi tisočaki.

 

 

 

Zadnja sprememba ( Wednesday, 24. March 2010 )
 
< Nazaj   Naprej >