www.mini-klub.com

Domov
GRAND TOUR DE STYRIA - sobota 03.10.2009 PDF Natisni E-pošta
Prispeval: Jernej Volkar   
Friday, 25. September 2009
TRASA IN PROGRAM

 
Evo MINIjaši(ce)... finalna verzija našega jesenskega srečanja je nared:
Udeleženci iz Ljubljanske smeri se bomo zbrali ob 9:50 uri na parkirišču pred Kolosejem Ljubljana (BTC). Štart proti Celju bo točno ob 10:00. 
Nato se dobimo s Štajerci na Petrolovi črpalki ob AC izvozu Šentrupert ob 10:45 uri (isto kot lansko leto), kjer nas bodo pričakale fletne hostese RED BULLa in pogasile žejo, vsi "mečkači" pa imajo tu tudi zadnjo priložnost tankanja!

Nato sledi vzpon čez VRHE (alias MARIJA REKA) ter spust do Trbovelj in preko Hrastnika, Laškega vse do CELJA, kjer bomo imeli prvi resnejši postanek pred nedolgo nazaj obnovljenim 4zvezdičnim hotelom EVROPA - V srednjeveškem stolpu (ki je spimpan v stajliš MINI diskač) nas bodo pogostili z marmeladnimi rogljički in kavico (sponzor HOTEL EVROPA). (eventuelno se lahko pustimo gostiti tudi na terasi - le to bomo odločili na licu mesta!
Po ca. polurnem postanku bomo pot nadaljevali mimo Vojnika do Zreč, nakar sledi 2. vzpon: na ROGLO!
Ko prispemo na Roglo, parkiramo in najprej zvržemo ene sponzorske borovničke, nakar se malo podložimo z dobrotami iz Pohorskega lonca. Sledi adrenalinski spust na sankališču Zlodejevo, kjer sani tudi na ovinkih lahko dosegajo +40km/h...! Ta paket (hrana, pijača, spust) nas bo stal 5 €/osebo (redna cena 13 €/osebo).
Po želji (oz. kdor ne želi spusta s sanmi) se lahko sprehodi do razglednega stolpa, ki je oddaljen vsega kak slab kilometer in nudi zelo lep razgled na Pohorje, Avstrijo in ostali del naše Kure!

Po tretji uri krenemo preko ovinkastega Doliča proti Velenju in sledi 3. (in zadnji) vzpon: SLEME , ki nudi dobrih 10 km svežega asfalta in hudih ovinkov. Na slemenu zvrnemo kak kozarček, si odpočijemo in (kako bi lahko bilo drugače) - krenemo mimo Dobrne proti KNEŽJEMU MESTU, kjer naredimo en ITALIAN JOB STYLE krog po mestu nakar nas ponovno sprejme naš krovni sponzor tega dne -hotel EVROPA: in sicer na lokaciji en mesec obratujoče trendy pizzerije KOPER, kjer se bojda dobro je in to za pameten denar (ponovno nas seveda pričakajo s sponzorskim aperitivom... Aperol!).
Pojemo, podebatiramo, se poslikamo in... najboljše pride seveda na koncu:

Da dokažemo, da naš interes ni omejen zgolj na oktane, se premaknemo pred NOV trendovski lokal nummero uno v Celju - Klub MAXIMAL, kjer nas čakajo VIP parking, VIP lounge in (seveda) VIP service (snack a la pršut, olive...)... kjer se bo žuralo dokler nam bo povšeči (no, dead line je ob 3.00 zjutraj )

Torej dekleta in fantje - če tole ni kul, potem vam sporočam , da ste si izbrali napačen Klub (če ne kar napačen avto) in predlagam, da presedlate na kakšno Hondo ali VW

Pa srečno, do naslednjega vikenda, ciao!
Prijave obvezne in zaželjene čim prej Anžetu, na forumu ali E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript !
Zadnja sprememba ( Monday, 12. October 2009 )
 
< Nazaj   Naprej >