www.mini-klub.com

Domov
Mini coupé concept PDF Natisni E-pošta
Prispeval: Jernej Volkar   
Friday, 04. September 2009
Angleži bodo 50-letnico MINI-ja pospremili s konceptom kupejevskega malčka, ki se bo septembra pokazal v vsem svojem sijaju v Frankfurtu.

V osnovi gre za JCW različico MINI-ja, kateremu so znižali in v celoti preoblikovali streho, prednja šipa pa je bolj položna. Obliko strehe naj bi minijev dizajner Gert Hildebrand oblikoval po navdihu narobe obrnjene « baseball » kape, ki jo je videl na glavi svojega najstniškega sina. V dolžino meri 3,71 metra, širok je 1,68 metra, kar je enako kot pri običajnem MINI, visok pa je samo 1,38 metra (-4 cm).

Ker v kabini concept nima vgrajene zadnje klopi, je večji njegov osnovni prtljažnik (250 namesto 160 litrov), po zgledu koncpetov pa je njegova notranjost oplemenitena tudi z žlahtnimi materiali in manj običajnimi barvnimi kombinacijami.

Tako kot MINI JCW služi tudi pri coupe conceptu za pogon 1,6-litrski turbo štirivaljnik, ki postreže z največ 155 kW (211 KM) in 260 Nm (z overboostom 280 Nm). Kljub enaki motorizaciji, pa naj bi bil coupe, predvsem po zaslugi izdatne uporabe lahkih gradnikov, še bolj hiter in okreten na cesti kot serijski JCW. Lahki dvosedežnik do stotice pospeši v šestih sekundah, končna hitrost pa je 240 km/h.

Ugibanja se pojavljajo tudi, da bodo Angleži poleg kupeja pripeljali tudi Minijev roadster, ki bo dejansko coupe z odrezano streho, a uradno ta ugibanja še niso potrjena.

Zadnja sprememba ( Thursday, 24. December 2009 )
 
< Nazaj   Naprej >