www.mini-klub.com

Domov
Mini One D PDF Natisni E-pošta
Prispeval: Jernej Volkar   
Tuesday, 18. August 2009
Mini je dobil novi, recimo mu tudi vstopni dizelski motor, ki poleg manjše moči prinaša predvsem zelo nizko porabo goriva in okoljsko prijaznost z še zmanjšanim izpustom emisij CO2.

Osnovo novega modela predstavlja obstoječi 1,6-litrski motor iz modela Mini Cooper D, ki pa namesto 81 kilovatov (110 KM), ponuja 66 kilovatov (90 KM) in 215 Nm navora. Moči je še vedno dovolj za 11,5 sekunde do 100 km/h in 182 km/h končne hitrosti. Motor moč na cesto prenaša preko šeststopenjskega ročnega menjalnika. Bistvo novega modela pa čim manjša poraba goriva in čim nižji izpusti emisij. Zato je nov dizel opremljen tako s filtrom trdih delcev kot z start-stop avtomatiko, ki ugaša motor ob ustavljanju vozila, s sistemom regeneracije energije ob zaviranju in s sistemom, ki vozniku predlaga najoptimalnejši čas pretikanja. Z vsemi ukrepi naj bi mini one D na 100 kilometrov porabil le 3,9 litra goriva in vsak kilometer vožnje izpustil le 104 grame CO2.
 
Mini one D pa bo že navzven prepoznaven – po strehi v barvi ostale karoserije, črnih stranskih ogledalih, črni letvici nad ročko za odpiranje prtljažnika ter črnimi prečkami na motorni maski.
Zadnja sprememba ( Sunday, 13. September 2009 )
 
< Nazaj   Naprej >